ال سی دی گوشی اصل علاوه بر کیفیت پخش و نور بیشتر، از نظر تاچ و حساسیت لمس هم با گلس غیراصل قابلمقایسه نیست. تعویض ال سی دی معیوب با جایگزین مناسب یکی از دغدغههای بزرگ کاربران است. شکستن ال سی دی یا خراب شدن آن از رایجترین اتفاقاتی است که تعمیرکاران با آن مواجه میشوند.
بازار پر است از نمایشگرهایی که با کیفیتهای مختلف در چین تولید میشوند و با قیمتهای درست و نادرست به دست مشتری میرسد. شاید در میان قطعات موبایل هیچکدام بهاندازه مانیتور گوشی تفاوتش به چشم نیاید. بین مانیتور فابریک موبایل و جایگزین اصلی (OEM) هم ممکن است تفاوتهایی وجود داشته باشد که قابل تشخیص باشد ولی افترمارکتها تفاوتی زمین تا آسمانی با مدل اصلی دارند. ازآنجاکه تعویض السیدی گرانترین هزینهای است که کاربر میتواند با آن مواجه شود، روش تشخیص مدلهای تقلبی در انتخاب مناسب بسیار ضروری است.
تفاوت ال سی دی: از شرکتی تا کپی متفرقه

برای اینکه بتوانیم به شناخت بهتری نسبت به نمایشگر برسیم، باید انواع ال سی دی مختلف موجود در بازار را دستهبندی کنیم. باید اشاره کرد که بین اصلاح تقلبی و غیراصلی تفاوتی وجود دارد و نمایشگرهای بازار شامل اصلی و غیراصلی میشوند؛ بنابراین در این مطلب از واژه تقلبی و فیک برای توضیح انواع مانیتور استفاده نشده است. حالا برویم سراغ رتبهبندی و دستهبندی ال سی دی ها و تفاوتهای ظاهری و سختافزاریشان با یکدیگر.
ال سی دی اورجینال شرکتی (OEM)
ال سی دی اورجینال که در بازار به ال سی دی شرکتی هم معروف است، محصولی است که مورد تأیید قرار شرکت سازنده گرفته است. این محصولات کیفیت نمایشگر اصلی را دارند و از همه امکانات سختافزاری مثل فیس آیدی یا تنظیم روشنایی نور پشتیبانی میکنند. در حقیقت این قطعات بالاترین سازگاری را با گوشی موبایل دارند و از همه جوانب پاسخگوی کیفیت و امکانات محصول مادر است. حتماً خود شما متوجه شدهاید و نیازی به گفتن نیست که السیدی شرکتی گرانترین السیدی بازار است.
ال سی دی دست دوم
السیدی دستدوم اصل و السیدی روکاری هم در بازار موجود است که معمولاً به دو صورت عرضه میشوند. یکی آن دسته نمایشگرهایی که شیشه رویی یا بهاصطلاح گلس آنها شکسته و تعویض شدهاند و کاملاً شبیه نمایشگر اورجینال هستند به جز در گلس روکش که توسط تعمیرکار عوض شده است. دقت داشته باشید که این قطعات از مقاومت در برابر خش محروم هستند و گلس گوریلا از روی آنها برداشته شده است.
دسته دوم السیدی های سالم دستدوم هستند که همه چیز آنها کاملاً اصل است و از روی موبایل کارکرده دیگری که خراب شده برداشته شدهاند. در شرایطی که ال سی دی شرکتی موجود نباشد، این گزینه میتواند برای خرید گزینه مناسبی باشد.
ال سی دی کپی و های-کپی
شرکتهای سازنده متعددی دست به ساخت السیدی برای برندهای مطرح موبایل میزنند. هدف این شرکتها بازار مصرفی است و محصولاتشان را با کیفیتی قابلقبول و قیمتی پایینتر عرضه میکنند. طبیعی است که این محصولات کیفیت یکسانی ندارند و به همین خاطر بازه قیمتی آنها نیز یکسان نیست.
برخی بازاریها این نمایشگرها را با گریدهای A تا C دستهبندی میکنند و برخی دیگر هم آنها را در دودسته کپی و های-کپی قرار میدهند.
نور نمایش محصولات کپی تفاوت فاحشی با نمایشگر شرکتی دارد و با یک نگاه به آن میتوان تشخیص داد که مانیتور اصل نیستند. در عوض محصولات های-کپی میتوانند کیفیت نور و رنگ خیلی بهتری نسبت به کپیها داشته باشند و برای تشخیص آنها باید کمی بیشتر دقت کرد.
۸ تفاوت اصلی ال سی دی اصل از کپی و روش تشخیص آن

یک راه بسیار ساده برای تشخیص اصل یا درجه چند بودن نمایشگر وجود دارد. استفاده از عینک پلاریزه است. وقتی با عینک پلاریزه به ال سی دی (LCD) کپی نگاه میکنید، تصویر بسیار تار است و با چرخاندن گوشی این تاری شدیدتر میشود تا اینکه هیچ چیز از پشت عینک دیده نمیشود. این یک روش ساده است که در حقیقت میتواند تفاوت ال سی دی باکیفیت و کیفیت پایین را مشخص میکند. برخی گوشیهای مدل پایین حتی در مدل اصلی هم چنین مشکلی دارند که با عینک پلاریزه دیده نمیشوند.
حالا سراغ تفاوتها و روشهای تشخیص حرفهای تر برویم:
۱. ضخامت
یکی از تفاوتهای ریزی که میتوان یافت در ضخامت السیدی هاست. معمولاً السیدی کپی و های کپی تا 8 میکرومتر ضخیمتر از نمایشگر اصلی است. البته این ضخامت باید با ابزارهای دقیق اندازهگیری شود. نکتهای که باید به آن اشاره کرد این است که حتی پس از نصب هم این افزایش ضخامت در اندازه گوشی قابلمشاهده و مقایسه است.
۲. نور و روشنایی
ال سی دی اصلی با متر و معیارهای رقابتی شرکت سازنده باید از بهترین کیفیت برخوردار باشد تا بتواند در بازار رقابتی حرفی برای گفتن داشته باشد. این مسئله برای السیدی های بازار تعمیر و خدمات پس از فروش فرق میکند. رقابت بازاری به تعمیرکنندگان محدود میشود چرا که فقط آنها عرضهکننده اصلی محصول هستند.
در این بازار محصولات غیر شرکتی به طرز محسوسی دچار ضعف در روشنایی صفحه نمایشگر هستند. حتی بهتری محصول متفرقه یا همان های-کپی تفاوت قابل تشخیصی در نور و روشنایی با محصول اصلی دارد. این شاخصه در السیدی کپی و درجه چند به طرز فاحشی پایین میآید.

۳. رنگ و شفافیت
مسئله نور فقط به خود السیدی و توان آن بر میگردد، ولی رنگ و شفافیت حاصل ارتباطی نرمافزاری بین نمایشگر و دستگاه است تا با الگوهای پردازشی منحصربهفردی که در محصولات هر شرکتی وجود دارد بتواند به بهترین وجه رنگ و شفافیت تصویر به نمایش در بیاید. به همین دلیل است که رنگ اصلی، گرمی، شفافیت و قدرت پردازش سریع تصویر تنها از ال سی دی شرکتی قابل نمایش است. عدم انطباق سختافزاری باعث میشود که در محصولات متفرقه هرگز انتظار رنگ و شفافیت اصلی را نداشته باشیم.
۴. تنظیم روشنایی و تشخیص صورت
پیشتر به ضرورت هماهنگی بین سختافزار و سیستمعامل گوشی اشاره کردهایم؛ مهمترین ویژگیهایی که در السیدی های غیر شرکتی دیده میشود همین رابطه معیوب بین نمایشگر و سیستمعامل است.
تنظیم نور نمایشگر (Auto Brightness) و تشخیص چهره (Face ID) از جمله ویژگیهایی است که در ال سی دی های غیر شرکتی ساپورت نمیشود یا بهدرستی انجام نمیشود. این ویژگیها مختص به یک سیستمعامل نیست و در هر دو دستگاههای اندرویدی و محصولات آیفون بهوفور دیده میشود.
۵. تاچ و لمس 3 بعدی
به یاد داشته باشیم که السیدی موبایل تنها یک نمایشگر معمولی نیست و همه دستورات از طریق همین نمایشگر به هسته پردازش میرسد. یکی از این دستورها لمس است که با صفحهای که زیر نمایشگر قرار میگیرد میتواند دستورات را از روی صفحه بخواند. سرعت پاسخ و حساسیت یک ویژگی سختافزاری است که در السیدی شرکتی به بهترین شکل ممکن عملی میشود. از سوی دیگر برخی ویژگیها مثل تاچ 3 بعدی که در بسیاری از نرمافزارها به کار میآید ممکن است توسط السیدی کپی پشتیبانی نشود یا دستکم بهدرستی انجام نشود. این ویژگی بیشتر در مورد السیدی های آیفون بسیار مهم است و تفاوت السیدی شرکتی با السیدیاصلی در تاچ سهبعدی بسیار برای کاربر مهم میشود.
۶. قیمت و عمر محصول
شکی نیست که قیمت محصولات شرکتی بسیار بیشتر از یک ال سی دی کپی درجه چند است. از مهمترین تفاوتهایی که بین ال سی دی کپی و شرکتی وجود دارد، تفاوت قیمت حدوداً 50 درصدی است. این مزیت تقریباً مهمترین عاملی است که باعث پرطرفدار شدن مانیتورهای کپی و های کپی میشود.
تفاوت قیمت دوبرابری ال سی دی اصل باعث میشود که در بسیاری موارد کاربر بتواند گوشی غیرقابلاستفاده خود را با هزینه بسیار پایینتری به وسیلهای کاربردی تبدیل کند. شاید این وسیله کاربردی در کیفیت و ویژگیها بهپای اصل محصول نرسد، ولی خیلیها به آن کیفیت نیاز ضروری ندارد و میتوانند با قیمت پایینتر هم کنار بیایند.
از سوی دیگر مسئله عمر مفید ال سی دی و مقامت آن در برابر ضربهها متفاوت است و در محصولات ارزانتر این مسئله ممکن است کمی تردید ایجاد کند. اما مطمئناً برای کسانی که از گوشی استفاده زیادی نمیکنند، این کارکرد طبیعتاً کمتر است و نیازی به عمر بالا وجود ندارد.
۷. گارانتی
طبیعتاً عمر یک ال سی دی شرکتی بالاتر از عمر ال سی دی کپی است. ولی باید دقت کنید که تضمینی برای این امر وجود ندارد و در مواردی ممکن است، چنین محصولی بهصورت کاملاً تصادفی عمر کمی از خود نشان دهد. در اینجاست که گرفتن گارانتی از فروشنده یا تعمیرکار ضرورت پیدا میکند. اصرار بر گارانتی کردن محصول مخصوصاً در مدلهای غیر شرکتی میتواند خیال خریدار را تا حد زیادی آسوده کند. بالاخره هر چه نباشد این محصول گرانترین قطعهای است که یک مصرفکننده ممکن است مجبور به خریدن آن شود.
خرید ال سی دی مناسب

کدام ال سی دی برای خرید مناسب است؟
شاید جواب بیدرنگ ال سی دی شرکتی باشد. طبیعتاً هم این انتخاب بهتر است ولی وقتی صحبت از هزینه چند میلیونتومانی است باید این را مدنظر قرار دهیم که در بسیاری موارد نیازی به ویژگیهای فابریکی کارخانه نداریم. مثلاً برای گوشی دوم که فقط قرار است کارهای ابتدایی با آن انجام میشود، ممکن است انتخاب یک ال سی دی ارزانتر گزینه بدی بهنظر نرسد.
این را هم در نظر داشته باشید تا وقتی که السیدی نصب شود و مدتی با آن کار شود خیلی چیزها مشخص نخواهد شد. از جمله ویژگیهای عملکردی مثل لمس و تنظیم روشنایی. با اینوجود برخی محصولات ممکن است باگذشت زمان از کیفیت اولیه خود پایینتر بیایند.
به همین خاطر باید در نظر داشته باشیم که حتیالامکان السیدی شرکتی بخریم، ولی درصورتیکه ضرورت استفاده از گوشی برای ما کمتر است میتوانیم به خرید محصولات ارزانتر هم قانع شویم؛ البته بهتر است برای هر دو این محصولات درخواست تضمین کیفیت و گارانتی از سوی فروشنده داشته باشیم.
در ضمن شما میتوانید برای سفارش و خرید عمده لوازم جانبی و قطعات موبایل و کامپیوتر، به صورت مستقیم از چین، به سایت «سپراه» مراجعه کنید و یا با شماره ۰۲۱۶۲۰۱۵۵۵۵ تماس بگیرید.