امروزه تقریبا همهی ما گوشیهای همراه هوشمند داریم. برای همین هم اطراف ما پر شده است از کابلهای شارژ و سایر کابلهایی مثل هدفون و هندزفری؛ کابل شارژر از مهمترین لوازم جانبی است چرا که بدون آن نمیتوان از گوشی استفاده کرد. به همین خاطر محافظت از کابل شارژ اهمیت زیادی دارد.
همانطور که میدانید، این کابلهای شارژ نسبتاً ظریف و شکننده هستند، به ویژه در نقاط اتصال که کابلها با پورت دستگاه تماس دارند، بسیا آسیب میبینند. تعویض مداوم کابلهای آسیب دیده علاوه بر هزینهبر بودن، آزاردهنده هم هست. برای این کار یا باید هزاران هزار کابل شارژ در انبار داشته باشید که راه آن خرید عمده کابل شارژ از چین است! یا اینکه از کابل شارژ خود به بهترین شکل ممکن محافظت کنید.
خوشبختانه راههایی وجود دارد که میتوانید کابل های خود را با دقت بیشتری محافظت کنید تا ماندگاری بیشتری داشته باشند. در ادامهی این مطلب به روشهای محافظت از کابل شارژ پرداختهایم.
استفاده از کابل ها؛ با دقت و ظرافت

1. کابل را از نقطهای که به پورت متصل میشود بیرون بکشید
کابلهای خود را با گرفتن از وسط سیم بیرون نکشید، زیرا این کار فشار بیشتری را به کابل وارد میکند. «سرکابل» را از دو طرف آن بگیرید و از طریق آن کابل را بیرون بکشید. این مسئله در مورد هر نوع کابل از جمله شارژر گوشی، شارژر لپ تاپ، هدفون و هر نوع کابل دیگری نیز صدق میکند.
حتی اگر کابلهای محکمی مانند سیم برق لوازم خانگی را که شکننده نیستند با استفاده از سر دوشاخه به جای سیم جدا کنید، دوام بیشتری خواهند داشت.
2. سعی کنید از خم شدن یا له شدن کابل های خود وقتی در برق هستند جلوگیری کنید

به کابلهای خود فضای مناسبی در هنگام اتصال به برق بدهید. آنها را پشت یا زیر هر چیزی نچسبانید. کابلها و اتصالات آن زیر فشار و کشش به سرعت خراب میشوند.
به عنوان مثال، اگر شارژر گوشی خود را پشت تخت یا مبل وصل میکنید، سر تخت یا مبل را مستقیماً به شارژر فشار ندهید. کمی فاصله بگذارید تا به کابل فشار وارد نشود.
اگر از گوشی خود در حالی که به شارژر وصل است استفاده میکنید، سعی کنید از آن در موقعیتی که نیاز به خم شدن یا کشیدن کابل دارد، استفاده نکنید.
3. کابل های نرم را 3 الی 4 بار روی خود حلقه کنید تا بدون مشکل حمل شوند

کابل را 3-4 بار به آرامی روی خودش بپیچانید، سپس انتهای آن را زیر حلقه قرار دهید تا محکم شود. از گره دادن کابل یا محکم تا کردن و انداختنش در کیف یا گرهزدن انتهای آن خودداری کنید. این کار فشار زیادی به کابلها وارد می کند.
4. وقتی از کابلها استفاده نمیکنید، آنها را در یک قاب محافظ نگه دارید

میتوانید برای کابل دستگاههای الکترونیکی خود یک کیف محافظ بخرید تا طی مدتی که از کابلهای خود استفاده نمیکنید، آنها را به آرامی روی خود حلقه کنید و در کیف نگهداری کنید تا از آسیبها در امان باشند.
- با این کار از آسیبهایی مانند غلتیدن با صندلی اداری روی کابلها یا در هم پیچیده شدن کابلها، خم شدن و ایجاد فشار بر آنها جلوگیری میکنید.
5. در دمای مناسب نگهداری کنید
خیلی از اوقات کابل شارژ را در همان وضعیت اتصال به برق رها میکنیم که کار خطرناک و اشتباهی است. این کار باعث میشود در صورتی که جریان ناگهانی برق پیش بیاید، کابل شارژ ما آسیب جبرانناپذیری ببیند. ترجیحاٌ بعد از شارژ کردن گوشی کابل را جمع کنید. همچنین کابل شارژ را در فضای آزاد (در معرض هوای سرد و گرم) قرار ندهید. کاهش و افزایش دمای هوا باعث آسیب رسیدن به کابل شارژ و پوسیدگی آن میشود.
همچنین بهتر است که کابل شارژ را در ماشین رها نکنید، چرا که جنس کابلها پلاستیک است و نور خورشید قابلیت ذوب کردن آنها را دارد.
6. از گوشی در هنگام شارژ استفاده نکنید
استفاده از گوشی در هنگام شارژ علاوه بر اینکه میتواند منجر به اتصالی و در مواردی انفجار گوشی شود و بسیار خطرناک است، به کابل شارژ هم آسیبهای فراوانی میرساند. چرا که در هنگام استفاده از گوشی در شارژ، کابل را در جهات مختلف حرکت میدهیم که باعث خمیدگی و پارگی کابل میشود. پس بهتر است در هنگام شارژ گوشی، آن را در گوشهای قرار دهیم.
تقویت کابل ها؛ ابزارهای قدیمی و جدید
یک راه دیگر برای محافظت از کابل شارژ، تقویت کابلها با استفاده از روشهای مختلفی است که در ادامه به آنها پرداختهایم:
1. برای جلوگیری از پاره شدن کابل، فنر خودکار را در انتهای سیم کابل بپیچید

یک خودکار فشاری را باز کرده و فنر فلزی را از لوله جوهر جدا کنید. فنر را در اطراف نقطه انتهایی حساس کابل که سیم با پورت برخورد میکند بچرخانید.
این به جلوگیری از خراب شدن در حساسترین نقطه کابل و در عین حال حفظ انعطاف پذیری آن کمک میکند.
از دو فنر خودکار برای تقویت هر دو انتهای حساس استفاده کنید. یکی را در جایی که سیم به سری شارژر متصل می شود، قرار دهید و یکی را در جایی که با پورت دستگاه برخورد دارد قرار دهید.
به خاطر داشته باشید که خودکار شما بعد از بیرون آوردن فنر کار نمیکند، بنابراین اگر می خواهید یک دسته کامل از کابلها را تقویت کنید، این بهترین گزینه نخواهد بود.
2. برای تقویت چند کابل، محافظهای کابل بخرید

محافظهای کابل تهیه شده از لاستیک یا مواد انعطافپذیر دیگر خریداری کنید. پیچها را بچرخانید یا روی انتهای سیم بچسبانید و از آنجا به پورتها برسید تا از شکستن سیم در اثر کشش و خم شدن جلوگیری شود.
این نوع محافظها شبیه مارپیچهای لاستیکی ضخیم هستند و رنگهای متنوعی دارند. شما فقط باید آنها را روی کابلی که میخواهید از آن محافظت کنید بکشید برخی از مدلهای دیگر فقط یک طرف باز دارند که شما آن را بیرون می کشید تا محافظ را روی کابل بکشید.
برای حداکثر محافظت از کابل شارژ می توانید از دو محافظ در هر کابل استفاده کنید. فقط اولین مورد را تا انتهای سیم به سمت جایی که با سری شارژر برخورد میکند، بکشید. یک محافظ دیگر را روی قسمتی از سیم که با پورت دستگاه برخورد میکند بکشید.
اگر میخواهید ظاهر زیباتری به گوشی و کابل خود بدهید، میتوانید از محافظهای رنگارنگ استفاده کنید.
3. پاراکورد را روی کابل بکشید تا روی آن محافظت شود و از خرابی روی سیم جلوگیری شود

یک تکه از طناب پاراکورد را به طول کابل ببرید و رشته سفید را از داخل بند خارج کنید. باریکترین انتهای کابل خود را به پاراکورد بچسبانید و آن را به طرف دیگر بکشید، بنابراین کل سیم پوشانده میشود.
شما میتوانید پاراکورد را در رنگها و الگوهای متنوع خریداری کنید، بنابراین با استفاده از این تکنیک میتوانید ظاهر منحصر به فردی به کابلهای خود بدهید.
4. تعمیر ارزان: با چسب برق پارگیهای کابل را بپوشانید

چسب برق را 2-3 بار در اطراف مناطقی که کابل شروع به خراب شدن میکند، بپیچید. از ناحیه فرسوده در امتداد کابل به بیرون بپیچید و هر یک از بستهبندیها را به صورت مارپیچی روی هم قرار دهید، 2-3 بار دیگر هم برای تقویت بیشتر بپیچید بهتر است.
شما همچنین میتوانید کابل هایی را که خراب نشدهاند را هم تقویت کنید، اما چسب برق زیبا به نظر نمیرسد، بنابراین این مورد احتمالاً برای زمانی مناسب است که میخواهید از آسیب بیشتر به کابل جلوگیری کنید.
جمعبندی
بدون کابل شارژ سالم نمیتوانیم از گوشی خود استفاده کنیم. به همین خاطر کابل شارژر اهمیت زیادی دارد. محافظت نکردن از کابل شارژر باعث میشود مجبور شوید هر مدت یکبار کابل جدیدی خریداری کنید که آزاردهنده است و برایتان خرج میتراشد. پیشگیری بهتر از درمان است، پس بهترین راه جلوگیری از آسیب دیدن کابل شارژ است.