دانستنی‌هافناوری

مزایا و معایب شارژر بی‌سیم (وایرلس)

حتما برای شما هم پیش آمده که از دست پیچ و تاب و گره خوردن کابل شارژ موبایل خود به ستوه آمده باشید. شارژرهای بی‌سیم که به عنوان راه حلی برای این معضل ارائه شده‌اند، در سال‌های اخیر طرفداران زیادی پیدا کرده‌اند و جای خود را در بازار و بین مصرف‌کننده‌ها باز کرده‌اند. یکی از مزایای اصلی این شارژرها، بی‌سیم بودن آن‌هاست. البته این تکنولوژی جدید معایبی نیز دارد اما با پیشرفت تکنولوژی مشکلاتی مانند سرعت شارژ بسیار کم و قرارگیری آن در مکانی ثابت، به مرور زمان برطرف می‌شود. در این مطلب سپراه به بررسی شارژر وایرلس و مزایا و معایب شارژر وایرلس پرداختیم.

شارژر وایرلس چگونه کار می‌کند؟

ساختار شارژر وایرلس به گونه‌ای طراحی شده است که باید گوشی موبایل هوشمندتان قابلیت پشتیبانی از آن را داشته باشد. این مدل از شارژر در حوزه الکترومغناطیس قرار دارد، مدل عملکرد این نوع از شارژ به صورت القای الکترومغناطیسی است که با گرفتن انرژی از یک مکان، آن‌ را به وسیله مورد نظر انتقال می‌دهد. ساختار شارژر بی‌سیم به شکلی است که اساساً برای عملکرد آن شما دوسری سیم پیچ را مشاهده خواهید کرد. یکی از آن‌ها وظیفه تبدیل انرژی به میدان مغناطیسی را برعهده دارد و می‌تواند این قابلیت را به صورت بی‌سیم نیز انجام دهد و آن را منتقل کند. سیم پیچ بعدی که در این شارژر به کار رفته باعث ایجاد میدان شناور به انرژی تبدیل می‌شود. در واقع این سیم پیچ‌ها به عنوان مبدل عملکرد خود را نشان می‌دهند.

استاندارد Qi چیست؟

استاندارد Qi شارژر وایرلس

اگر قصد انتقال الکتریسیته به لوازم الکترونیکی مختلف، بدون استفاده از سیم و از طریق القای الکترومغناطیسی را دارید، این تکنولوژی می تواند برای شما کاربرد داشته باشد. در حقیقت Qi یک تکنولوژی نبوده و می‌توان از آن به عنوان یک استاندارد برای هماهنگ کردن شکل های مختلفی از شارژرهای وایرلس استفاده کرد. تمام تولید کننده ها قادرند که از این استاندارد استفاده کرده و قابلیت مدنظر را در گوشی‌های هوشمند خود به کار برند. این استاندارد به عنوان فراگیرترین استاندارد توسط اکثر کمپانی های بزرگ مورد استفاده قرار می گیرد. با این حال تنها شرکت موتورولا از استاندارد دیگری به نام MPT برای گوشی‌های هوشمند خود بهره می برد.

پیشنهاد خواندنی؛ بهترین روش شارژ گوشی

آیا همه‌ی گوشی‌ها به صورت وایرلس شارژ می‌شوند؟

این تکنولوژی جهت انتقال الکتریسیته بدون استفاده از سیم و به نحو القای الکترومغناطیس کاربرد دارد. در واقع این قابلیت یک تکنولوژی نیست و بیشتر یک استاندارد برای هماهنگ‌ کردن مدل‌های مختلف شارژر وایرلس است و همه‌ی تولیدکننده‌ها می‌توانند از آن استفاده کنند. با این حال، اگر قصد استفاده از شارژر بی‌سیم را دارید، باید گوشی موبایل شما با استاندارد Qi سازگار باشد. در اماکن عمومی مثل متروها نیز امروزه به شارژرهای Qi مجهز شده‌اند که می‌توانید در حین انجام کارهای خود از این قابلیت نیز بهره ببرید. جالب است بدانید که بسیاری از شرکت‌های خودروسازی به منظور بالا بردن سطح کیفی محصولات خود سعی بر استفاده از این استاندارد در خودروهای خود دارند. اما شرکت‌هایی مثل موتورلا هستند که از استاندارد دیگری مانند MPT استفاده می‌کنند. این فناوری براساس اتصال القایی توسط سیم‌پیچ کار می‌کند که بالاتر به آن اشاره کردیم.

حالا که با ساختار شارژرهای وایرلس آشنا شدیم، به نقاط ضعف و قوت آن می‌پردازیم:

پیشنهاد خواندنی؛ تفاوت شارژر وایرلس و شارژر سیمی چیست؟

4 مزیت شارژر بی‌سیم

شارژرهای بی‌سیم به عنوان راه‌حلی برای رهایی از دردسر گره‌خوردن سیم‌های شارژ ارائه شده‌اند؛ اما این شارژره مزایای دیگری نیز دارند که در این بخش به آن‌ها می‌پردازیم:

  1. اتصال راحت

یکی از مزیت‌های مهم شارژهای گوشی موبایل، ویژگی‌ فناوری Qi است. به کمک این فناوری دیگر مجبور نیستید همه جا را پر از کابل کنید و مطمئنا میز کار شما تمیزتر خواهد شد. حتی می‌توانید پد شارژ بزرگی تهیه کنید تا امکان شارژ همزمان چند دستگاه را داشته باشد.

  • اتصال ایمن

این مدل شارژر بدون کابل و در محیطی امن قابل اتصال است و در نتیجه ریسک برق‌گرفتگی و مشکلات الکتریکی با درصد کمتری وجود دارد. یکی از مزیت‌های این مدل از شارژر این است که این دستگاه‌ها در معرض رطوبت نیستند و به همین جهت زنگ‌زدگی و خوردگی در آن‌ها رخ نمی‌دهد.

  • پشتیبانی از استاندارد Qi

شارژ بی‌سیم دارای یک استاندارد جهانی است و بنابراین اگر گجت‌هایی هوشمندی با استاندارد Qi دارید می‌توانید از یک پد شارژر، بدون هیچ مشکلی استفاده کنید.

  • جلوگیری از گرم شدن دستگاه

زمانی که گوشی موبایل شما به طور کامل شارژ شد، پد شارژر بصورت خودکار خاموش می‌شود تا از باتری گوشی شما محافظت می‌کند. در نتیجه از هدر رفتن انرژی و گرم شدن بیش از حد دستگاه شما جلوگیری می‌شود.

معایب شارژر بی‌سیم

معایب شارژر بی‌سیم

تفاوت مهمی که بین شارژر بی‌سیم و شارژرهای سیمی وجود دارد، کمتر بودن سرعت شارژرهای وایرلس است. در واقع با توجه به اینکه نوع عملکرد شارژر بی‌سیم به گونه‌ای است که با ایجاد میدان مغناطیسی و با روش القا، فرآیند شارژ را انجام می‌دهد، نیاز به دریافت جریان برق از پریز داشته تا بتواند آن را به سیم پیچ دستگاه منتقل کند.

  1. به طور کامل بی‌سیم نیست

وقتی اصطلاح شارژ وایرلس به ذهن خطور می‌کند، اکثر افراد فکر می‌کنند که هنگام شارژ بی‌سیم، گوشی همراه آنها با بلوتوث یا وای‌فای شارژ می‌شود و آن‌ها می‌توانند گوشی خود را جابه‌جا کنند و گوشی خود کار کنند. جالب است بدانید که چنین تصوری حقیقت ندارد. با شارژ بی‌سیم، دستگاه همیشه باید روی پد یا پایه شارژ نگه دارنده قرار بگیرد تا شارژ شود.

  • محدودیت در استفاده از گوشی

این موضوع که باید همیشه دستگاه را روی پد یا پایه نگه دارنده شارژر بگذارید تا شارژ شود، باعث کم شدن کارایی شارژر بی‌سیم نسبت به شارژر سیمی می‌شود؛ زیرا هنگام شارژ گوشی به صورت سیمی، شما می‌توانید با گوشی همراه خود جابه‌جا شوید و با آن کار کنید. همچنین، شارژ کامل دستگاه به صورت وایرلس زمان بیشتری نسبت به شارژ سیمی (که امروزه سرعت آن بیش از حد زیاد شده) خواهد بود.

  • گرانی پدهای شارژر بی‌سیم

تعجبی ندارد که قیمت پد شارژر بی‌سیم از کابل شارژ گران‌تر باشد. زیرا این فناوری نسبتا جدید است و جهش‌های بزرگ را هنوز تجربه نکرده تا در دسترس همه قرار گیرد. اکثر گوشی‌های موبایل شارژر کابلی دارند و با توجه به انعطاف‌پذیری و کاربرد بیشتر، افراد کمتری نیاز به خرید شارژ وایرلس دارند.

شارژر وایرلس بخریم یا نه؟

با ‌توجه به آن چه که نیاز دارید و چیزی که به شما ارائه می‌شود باید تصمیم بگیرید که این شارژر‌ها مناسب شما هستند یا خیر. به‌طور کلی می‌توان گفت که شارژرهای وایرلس مناسب افرادی است که دنبال تکنولوژی‌های روز و زندگی مدرن هستند. اما باید توجه داشته باشید که اگر سرعت شارژ گوشی همراه برای شما الویت اول نیست و در عوض می‌خواهید از دست کابل شارژهای سیمی رهایی یابید، شارژر بی‌سیم انتخاب مناسبی است؛ یا اگر به استفاده از هلدر گوشی علاقمند هستید، هولدری که قابلیت شارژ بی‌سیم هم داشته باشد می‌تواند گزینه‌ی مناسب‌تری برای شما باشد.

آیا همزمان می‌توان از شارژر وایرلس و شارژر سیمی استفاده کرد؟

خیر، ایده‌ی شارژ همزمان گوشی با دو دستگاه می‌تواند خطرناک باشد اما خوشبختانه قابل عملی شدن نیست، زیرا اگر به صورت همزمان از شارژر سیمی و شارژر بی سیم استفاده کنید، گوشی تنها از طریق کابل شارژر سیمی شارژ می‌شود.

مزایای شارژر بی‌سیم چیست؟

استفاده از شارژر وایرلس خطر کمتری نسبت به شارژرهای سیمی دارد. زیرا شارژ توسط شارژر بی‌سیم  باعث می‌شود دیگر نوسانات برق به گوشی آسیب نرساند، و همچنان  دیگر درگیر خرابی آداپتور یا کابل نخواهید بود. بعضی از شارژرهای بی‌سیم به عنوان پایه گوشی هم عمل می‌کنند.

سرعت شارژ شارژرهای وایرلس چقدر است؟

جریان سرعت شارژر وایرلس به چندین متغیر بستگی دارد:

  • از چه شارژر وایرلسی استفاده می‌کنید؟
  • چه مدل دستگاهی را شارژ می‌کنید؟
  • آیا دستگاه شما فست شارژ است یا خیر؟

و در آخر، سرعت شارژ بسته به مدل شارژر در شارژرهای وایرلس مختلف متفاوت هستند.

در این مطلب سپراه سعی کردیم به معرفی شارژر وایرلس و مزایا و معایب شارژر وایرلس بپردازیم و اطلاعات مناسبی در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. در صورتی که برای خرید شارژر وایرلس به اطلاعات بیشتری نیاز دارید، می‌توانید با کارشناسان ما در سپراه تماس بگیرید.

5/5 - (1 امتیاز)

طراوت حبیبی

کارشناس بخش دیجیتال مارکتینگ

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا